Сектор „Богатство, Изобилие“

Сектор „Богатство, Изобилие“ се намира на ЮГОИЗТОК. Този сектор се свързва с материалното изобилие и  финансовото благополучие.

Тази част от жизненото ви пространство контролира не само начина ви на печелене на пари, но и отношението ви и чувството ви за изобилие.

Бъдете благодарни и поддържайте чувството си за благополучие във всеки един момент. Чи, добрата енергия във фън шуй, ще оцени положителното ви отношение и ще ви донесе изобилие.
Ключът към изобилието се крие в един от вселенските закони – Законът за привличането, който гласи „Подобното привлича подобно“. Поставете в зоната на богатството предмети, които са символи на богатство и просперитет. Това може да е някакъв скъп предмет, бижу, чинийка с монети или каквото си пожелаете, важното е, че всеки път когато го погледнете вие ще мислите за собственото си благополучие, защото това е физическото олицетворение на вашето намерение за богатство. В Китай на почит са кръгли монети с квадратен отвор, а в България аналогичен символ могат да бъдат монети по 1 лв. Най-разпространени символи на богатството са: трикрака жаба с монета в устата, Хотей, статуетки на различни видове животни върху парички, както и растението „Парично дърво“.

В сектора може да направите дори цял кът на богатството, който да включва някои от изброените дотук символи, както и старинна монета, банкноти и монети от различни държави, ваза на богатството или пък бизнес тефтер (символ на бизнеса, който имате или бихте искали да имате).

В „Школата на стремежите“ се препоръчва в сектора на богатството да се постави фонтан или аквариум с 8 златни и 1 черна рибка. Водата във фонтана/ аквариума поддържа Дървото на сектора и съответно стимулира самия сектор.

Ако не можете да решите какъв предмет да сложите в този сектор, започнете с почистване на зоната. Порядъкът ще внесе свежа чи и по-лесно ще решите как да действате. Осланяйте се на вътрешния си глас, той няма да ви излъже. Първата идея, която ви дойде, обикновено идва от вътре, затова я послушайте.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ПРЕМАХНЕТЕ:

Боклуците от този сектор.
Символи, които символизират други сили.
Изкуствени цветя или изсъхнали растения.
В тази част на жилището не трябва да е разположена тоалетната, защото силата като цяло ще излиза от дома ви.

Освен, че подобното привлича подобно има и още едно основно правило във фън шуй – на каквото се спира погледът ви най-често, то се умножава в живота ви. Ако обичате бижута, парфюми, наредете ги така, че погледът ви често да се спира на тях. Свободни сте да експериментирате и не забравяйте да се забавлявате, докато го правите.

Най-добър цвят за зоната на богатството е виолетовият. Други подходящи цветове са червен, зелен и златен.
Елементи – дърво и вода.

 

инж. Елза Панайотова – Фън шуй експерт
Източник: http://www.comfort.bg

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook