Ефективната почивка – близо до морето или високо в планината

  • Автор: Диляна Петрова

„Ако искаме да презаредим тялото и ума си по време на летните месеци, най-добрият начин да го направим, е сред природата.” Това заяви в ефира на Дарик радио, йога преподавателят, автор и създател на сайта „Промени живота си“, директор на Пловдивски Културен Институт, Марияна Стракова.

По думите й, единственият ефективен начин за ползотворна почивка, е да се обърнем навътре към себе си, да успокоим ума си, а това според нея, може да стане, като сме близо до морето или високо в планината.

„Тишината и спокойствието, с което ни обгражда природата ни провокира по естествен начин да сменим ритъма си на живот, да променим отношението си към нещата около нас и да останем насаме със себе си“, обясни Марияна Стракова.

Тя отправи предизвикателство към слушателите на Дарик радио – да си подаряват по 1 час усамотение на ден, който да прекарват в пълна тишина след природата.

„Слушайте шума на вълните, потопете се в състояние на пълно притихване и наблюдавайте процеса на преминаване на вашите мисли.“, посъветва още йога инструкторът.

 

Диляна Петрова

Автор, Редактор, PR специалист, Дизайнер, Организатор събития, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook