Сектор „Обучение, Знание, Самопознание“

Сектор „Обучение, Знание, Самопознание“ се намира на СЕВЕРОИЗТОК. Тази зона отговаря за вътрешното усещане, медитацията, съсредоточаването, мъдростта, уменията, опитностите, знанията, ученето. Когато търсите мъдрост, когато искате по-добри резултати в училище за децата, когато търсите яснота е добре да подсилите този сектор в дома или на работното място.

Хубаво е в тази зона на стаята да е разположено бюрото на ученика и по него да има някакъв син елемент. Ако това е невъзможно, разделете самото бюро на сектори и в североизточната част сложете синя саксия с цветя или някакъв друг предмет, който да помогне на концентрацията.  Както във всичко свързано с фън шуй и тук важи правилото, че е важно намерението и личното възприятие. Правете нещата така, както ги усещате най-добре.

Globus
За усилване на успеха в образованието и обучението добри амулети се явяват глобусът, както и различните видове карти – географски, исторически или свързани с това, което учим. Тук е добре да бъде поставена и библиотека.

В североизточния сектор на стаята или на дома е добре да поставим енциклопедии, речници и друга справочна литература, свързана с учението ни. Тук всеки символ, който ни харесва и който свързваме със знанието, е добре дошъл. Картина, изобразяваща високи планини и река или водопад, поставена в този сектор, може да символизира вашия неограничен потенциал. Стъклени предмети, най-вече кристални, може да ви помогнат да установите по-близък контакт с вашия духовен аз.

Както и във всеки друг сектор, не трябва да забравяме, че доброто осветление и порядъкът също помагат на нашите цели.

Цвят – син. Други подходящи цветове – черен и зелен.
Елемент – земя.

По материали на инж. Елза Панайотова и инж. Банко Пиронков

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook