Законът за намерението и желанието – петият духовен закон на успеха

Петият духовен закон на успеха е законът за намерението и желанието. Този закон се базира на факта, че Енергията и информацията съществуват навсякъде в природата.

Ние можем съзнателно да променяме енергията и информационното съдържание на собственото си квантово механично тяло и следователно да влияем върху енергията и информационното съдържание на разширеното си тяло (своята обкръжаваща среда, своя свят) и да караме нещата да се материализират в него.

Тази съзнателна промяна се предизвиква от двете присъщи на съзнанието свойства: внимание и намерение. Вниманието енергизира, а намерението трансформира. Всяко нещо, към което насочите вашето внимание, ще засили присъствието си във вашия живот. Всяко нещо, от което оттеглите вниманието си, ще избледнее, ще се разпадне и ще изчезне. Намерението от своя страна предизвиква трансформация на енергията и информацията. Намерението организира собственото си осъществяване.
Миналото, настоящето и бъдещето са все свойства на съзнанието. Миналото е спомен, памет; бъдещето е очакване; настоящето е възприемане. Ето защо времето е движение на мисълта. Както миналото, така и бъдещето са родени във въображението ни; само настоящето, което е възприемане, е реално и вечно. То е потенциалността за пространство – време, материя и енергия.

Научете се да използвате силата на намерението и ще можете да създавате всичко, каквото пожелаете. Ако спазвате тези пет условия за осъществяването на вашите желания, намерението ви ще генерира своя собствена сила:
1. Влезте в пролуката. Това означава да се съсредоточите в тихото пространство между мислите, да навлезете в тишината – онова ниво на съществуване, което е вашето основно състояние.
2. Веднъж установили се в това състояние на съществуване, освободете намеренията и желанията си. Да освободите в пролуката своите намерения и желания, означава да ги засадите в плодородната почва на чистата потенциалност и да очаквате те да разцъфнат, когато настъпи подходящото време. Вие не искате да изравяте семената на своите желания, за да видите дали са покълнали, или да се обвързвате твърдо с начина, по който те ще се развият. Искате само да ги освободите.
3. Останете в състояние на самоориентиране. Това означава да останете установени в съзнанието за истинската си същност (вашия дух, вашата връзка с полето на чистата потенциалност). Означава също да не гледате на себе си през очите на света, т.е. да не допускате да бъдете повлиявани от мненията и критиките на другите. По-лесно ще поддържате състоянието на самоориентиране, ако запазите своите желания за себе си; не ги споделяйте с друг, освен ако той няма съвсем същите желания като вашите и не е тясно свързан с вас.
4. Откажете се от своята обвързаност с последствията. Това означава да се откажете от твърдата си обвързаност с определен резултат и да живеете с мъдростта на съмнението. Означава да се радвате на всеки миг от своето пътуване през живота, макар и да не знаете какво ще стане.
5. Оставете Вселената да се занимава с подробностите. Освободени в пролуката, вашите намерения и желания имат безкрайна организираща сила. Доверете се на тази безкрайна организираща сила и тя ще подреди всички детайли вместо вас.
Помнете, че истинската ви природа е чисто духовна. Където и да отидете, носете съзнанието за своя дух; внимателно освобождавайте желанията си и Вселената ще се заеме с детайлите вместо вас.

namerenieПриложение на Закона за намерението и желанието

Ще се възползвам от закона за намерението и желанието, като обещая пред себе си следното:
1. Ще направя списък на всичките си желания. Ще нося този списък със себе си, където и да отида. Ще поглеждам този списък, преди да се впусна в мълчание и медитация. Ще го поглеждам, преди да заспя вечер. Ще го поглеждам, щом се събудя сутрин.
2. Ще освободя този списък на своите желания и ще го предам в утробата на сътворението, вярвайки, че когато нещата сякаш не вървят, както аз искам, за това си има причина и космическият план ми е отредил роля, много по-значима от тази, която съм си представял.
3. Ще си напомням да практикувам възприемане на настоящия момент във всичките си действия. Няма да позволявам спънките да ангажират и разсейват вниманието ми в настоящия момент. Ще приемам настоящето такова, каквото е, и ще материализирам бъдещето чрез най-дълбоките, най-съкровените си намерения и желания.

Из „Седемте духовни закона на успех” от Дийпак Чопра

Прочетете още:
Законът за чистата потенциалност – първи духовен закон на успеха
Законът за даването и получаването  – втори духовен закон на успеха
Законът за кармата – трети духовен закон на успеха
Законът за най-малкото усилие – четвърти духовен закон на успеха
Законът за намерението и желанието – пети духовен закон на успеха
Законът за необвързаността – шестият духовен закон на успеха
Законът за целта на живота – седмият духовен закон на успеха

Десет ключа за истинско щастие според Дийпак Чопра

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook