Честито есенно равноденствие!

Есента е отново тук, за да ни подреди отвътре по един фин, топъл и уютен начин. Може да е толкова много едновременно – пъстра и ароматна, хладна и тъжна, изчистваща и зареждаща, вкусна и споделена, топла и лежерна … Във всеки цвят, във всяко листенце можем да се видим и опознаем с цялата ни палитра от мисли, чувства, сенки, преживявания, уроци…

Какво е есента, ако не най-красивата усмивка на годината. – Уилям Брайнт

Есенното равноденствие е моментът, в който денят и нощта са в пълно равновесие, светлината е в любовна прегръдка с тъмнината, за да достигнат съвършенство, баланс, хармония. Това е безкрайното общуване в живота ни – навътре и навън, между доброто и злото, между действието и покоя, между ин и ян, Шива и Шакти. И тъй като във Вселената няма абсолютно добро, нито абсолютно зло, равновесието между двете крайности ни отвеждат към истинската промяна, дълбока осъзнатост  и сътворяване на реалността.

Есента е втора пролет, защото тогава всяко листо е цвете. – Албер Камю

Есенното равноденствие е сред смятаните за най-енергийни дни в годината. В космически аспект пътят на Слънцето по небесната сфера пресича небесния екватор. Много от народите по света и почти всички езически религии почитат равноденствието като момент с особено значение, символизиращо плодородието, равновесието и мъдростта.

Това  е преход към дните с по-малко слънце и времето, в което всички активни процеси в природата пренастройват посоките си  навътре.

Дните в този период са изключително мощни и енергийни за духовни размишления и мъдра самооценка. Време, което е подходящо да изясним пред себе си – с какво сме готови да се разделим, какво можем да приемем и какво искаме и сме готови да променим.esenno_ravnodenstvie

Есента е благословено, мъдро време да анализираме реколтата, постигнатото, натрупаното във времето и през годините като плодове на своя труд, емоционални битки, израстване, развитие. Съзнателният и ясен избор да се разделим с това, което не ни служи или е зловредно за нас, е като да изчистим гнилите плодове от натрупаната реколта.

Навлизаме в период, в който сетивата ни, нагласите ни, действията ни, естествено се обръщат навътре, което е благословено време да бъдем със себе си, да работим за духовно израстване и самоусъвършенстване.
В притихването и служенето на сърцето откриваме мъдростта и истината.
Прошката и благодарността са елексирът за сърцето ни, който ни дарява с любов към себе си, божествено смирение и мъдрост. Това изчиства съзнанието ни от всички изкривени и привнесени отвън представи и твърдения, трансформира реалността, която сме си създали, отваря врата към нови хоризонти и ново изобилие за нас.

Когато над всички нас се спусне ранният мрак на есента, единствените неща, които ще имат значение, са малките жестове – топла стая, току-що изпечен сладкиш, нежна прегръдка, покана за разговор, едничка роза. – Дженс Солтенберг

Усещайте и осъзнавайте вътрешната си светлина, наслаждавайте се на пътешествието към себе си!

Имайте очарователна, нежна и красива есенна среща със самите себе си! Нека тази есен ви донесе топлина, спокойствие, дълбоки прозрения, увереност и стойностни промени! Изпълнете сърцата и домовете си с много топлина, любов и радост.

Най-доброто предстои! Сътворявайте го!

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook