Благодарността: Тихата тайна да мотивираш себе си

От Деб Литъл*

Всички знаем, колко е хубаво да получим благодарности за нещата, които правим. Да получим благодарствено писмо от приятел често е достатъчно, за да повдигне духа ни и даде енергия за цял ден! Иронията е в това, че всъщност човека изричащ благодарностите е този, който получава повечето ползи от този простичък акт. Да бъдем благодарни променя начина, по който се чувстваме.

Помислете за нещата, които можете да направите за себе си, ако се превърнете в машина за благодарности, изливаща своята благодарност десет или двайсет пъти на ден. Може би мислите, че изпращането на 20 благодарствени имейла всеки ден може да ви дойде в повече. Работата е там, че всъщност не физическото изпращане е това, което генерира изблик на персонална мотивация. Тази разтърсваща енергия идва от отразената ежедневно благодарност към хора, дейности и ситуации.

Да се възползваме от този безплатен източник на възможност да мотивираме себе си и да възродим ентусиазма за живот. За да останем свързани с нашата благодарност, са достатъчни три неща:

1. Направи го ритуал

Осигури си време, за да останеш със себе си. Не говорим за часове, защото това може да са от пет до петнайсет минути. Просто достатъчно време, за да поспреш и да отразиш всяко нещо в живота си, за което си благодарен. Направи това, като отразиш поне 10 неща през този ден, за които си благодарен. Може да е толкова лесно, колкото и един списък с подточки. Най-вероятно след като няколко пъти направите това усилие, ще се почувствате вдъхновени и да поискате да си водите дневник на благодарностите. Винаги е изненадващо да разгърнете назад своя кладенец на благополучие, особено когато сте имали труден ден. Това ви напомня за нещата, за които трябва да сте благодарни в живота си.

2. Бъди отворен към наистина прекрасната и естествена доброта в своя живот

Ключът тук е да бъдеш отворен дори към дребните неща в своя свят, които го правят едно по-добро място. Ще се удивиш на това, което ще се откриеш в живота си. Аз започнах този процес с напомнянето, че имам удобни и хубави пантофки, които да обуя в студените зимни сутрини. И тогава си спомних за усмивката на лицето на дъщеря ми, когато я взех от урока й по танци. След това, бях благодарна за вкусната супа, която партньорът ми приготви миналата вечер. Веднъж щом окуражите себе си да направите преглед на буквално стотиците чудеса, които ви се явяват ежедневно, вашата енергия за живот просто ще изригне.

3. Разпространете сред другите

Щом веднъж сте имали шанса да разтворите вратата на енергията на благодарността, вие може да я увеличите, като разпространите идеята сред другите. Ще благодарите на хората за такива големи физически действия, като организирането на вашето парти за рожден ден и ще познаете тези малки актове на великодушие, които изпълват живота ви, като да бъдеш благодарен на партньора си, че е изхвърлил боклука или на своя колега за сутрешния чай, който е донесъл. Когато започнем ежедневно да споделяме своята благодарност, ние получаваме повече мили постъпки насочени към нас. Когато това се случи, чудото започва да експлодира и ние виждаме енергията на благодарност да се връща обратно при нас от всякъде.

thanks_energy

Най-трудното нещо в овладяването на тази тиха тайна да мотивирате себе си е да започнете. Щом веднъж започнете да използвате този мощен, енергизиращ инструмент, вие можете да въздигнете себе си до едно ниво на нестихващ ентусиазъм за живот и безгранична радост всеки ден.

* Деб Литъл е пристрастена към йога и е треньор по кариерно развитие, вдъхновяваща и даваща сили и подкрепа на млади хора да преминат трансформацията от училището към кариерата. Деб е професионално сертифициран треньор от Международната Федерация и вярва, че е възможно за всеки да намери работата, която обича така, че да не се налага да работите и ден през живота си!

Източник: http://www.myyogaonline.com

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook