Технологиите и рутината – опустошителите на съвременните отношения

Иновациите в сферата на технологиите, рутината и застоя в зоната на комфорт, са най-големите опустошители на човешките отношения в днешно време.”  Това заяви в интервю за Дарик радио Марияна Стракова – йога преподавател, автор и създател на сайта „Промени живота си“ и директор на Пловдивски Културен Институт.

Тя бе категорична, че съвременният свят носи със себе си всички екстри и удобства, които обаче не ни дават идентичност.

„Все по-малко се събираме да общуваме на живо, все по-рядко отваряме книга. Същевременно трупаме стрес, напрежение и всичко това се превръща в рутина, която ескалира в депресия и разпад на отношенията.“, посочи Марияна.

По думите й, именно тази наслоена динамика и ежедневно пренасищане, мотивира все повече хора да се превръщат в т.нар „дауншифтъри“.

„Дауншифтингът означава да „превключим“ живота си на по-ниска предавка, да направим крачка назад към своите корени – към природата.“, обясни йога преподавателят.

Според нея подобно освобождаване на напрежението изчиства съзнанието за отговора на най-важния въпрос – „Кои са нещата, които ме карат да се чувствам наистина добре?“ и да намерим Златната среда в отношенията, общуването и във връзката със себе си.

В контекста на двете земетресения, които разлюляха Пловдивско преди интервюто, Марияна Стракова заяви, че тези моменти на „разтърсване“ е добре да ги приемем като червена лампа – да осмислим, да поспрем, да се огледаме и да осъзнаем важността на истински ценните неща.

Щастието е симбиоза от малките неща в живота ни, които вече имаме. Отворете сърцето си, за да дойде любовта, пуснете миналото си, за освободите болката, освободете се от страховете си и животът ще ви подкрепи!, отправи послание Марияна към слушателите във връзка с настъпилата Нова Лунна година на Жълтото Земно куче.

Автор: Диляна Петрова

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook