Поемам пълна отговорност за всичко!

Първи принцип на успеха – Поемам пълна отговорност!

Първият принцип формулиран от Анди Андрюс, изразен от Хари Труман – 33 президент на САЩ към Дайвид Пондър

От този момент нататък поемам пълна отговорност за всичко, което се е случило в миналото ми. Разбирам, че първата стъпка към мъдростта е способността да призная, че съм отговорен за собствените си проблеми; като поема отговорност за миналите си действия, аз ще бъда свободен да продължа към едно по-добро бъдеще, което сам ще избера.

Никога повече няма да обвинявам родителите си, съпругата си, началника или колегите си за настоящото положение. Няма да позволя нито образованието или липсата на такова, нито родословието или случайните възходи и падения от ежедневието да влияят отрицателно на бъдещото ми развитие. Ако обвинявам за неуспехите си тези неконтролируеми сили, ще остана завинаги пленен в мрежата на миналото. Погледът ми е устремен напред. Няма да допусна миналите събития да предопределят съдбата ми.

Поемам пълна отговорност за миналите си действия.
Настоящото ми състояние – умствено, физическо, духовно, емоционално и финансово – е следствие от решенията, които съм вземал досега. А решенията ми са били предопределени от моето мислене. Следователно настоящото ми състояние – умствено, физическо,духовно, емоционално и финансово – е следствие от начина, по който мисля.

От днес ще започна да променям състоянието си – умствено, физическо, духовно, емоционално и финансово – като променя начина си на мислене.
Ще мисля съзидателно, а не пораженчески. Умът ми ще живее с решенията, които изграждат бъдещето ми и няма да се крие в проблемите на миналото. Няма да търся утеха при онези, които са решили да се задоволят с постигнатото.

Когато се изправя пред възможност да взема решение ще се възползвам от нея. Разбирам, че Бог не ме е създал така, че да вземам единствено правилни решения, но ми е дал способността да поправям грешните. Емоционалните ми колебания няма да ме отклонят от крайната цел. Когато взема решение, ще го отстоявам. Животът ми няма да бъде извинение, а отстояване на собствения ми избор.

Поемам пълна отговорност. Аз съм господар на мислите си. Господар съм на емоциите си.
Ако в бъдеще се изкуша да се запитам „Защо точно аз?“, веднага ще си отговоря: „А защо не?“

Предизвикателствата са дар, те са възможности за трупане на опит. Проблемите са неизменна част от живота на всички ни. Във времена на трудности и беди ще мисля не за проблемите, пред които съм изправен, а за това, че ми е дадена възможност за избор.
Съзнанието ми ще бъде ясно. Ще правя винаги верният избор. Бедите са подготовка за по-добри времена. Приемам да премина през тази подготовка. Защо точно аз ли ? А защо не!
Поемам отговорност за своето минало. Господар съм на мислите си, господар съм на емоциите си и ще постигам бъдещите си успехи.
Поемам пълна отговорност!

Из„Съкровищата на пътешественика“ от Анди Андрюс

Анди Андрюс започва кариерата си като комедиен артист. Избран е за “комик на годината” с гласовете на повече от хиляда негови колеги за две последователни години. По-късно се отдава на писане.
Славата идва с една от първите му книги – “Съкровищата на пътешественика”става бестселър на Ню Йорк Таймс и е преведена на повече от двайсет езика. Интересен факт е, че е била отхвърлена от 51 издателства преди да бъде издадена. Анди си спомня със смях, че си мислел, “ако след 51 отказа се отчаям никога няма да успея”.
Следващите му книги стават изключително популярни в цяла Америка и се превръщат в бестселъри по целия свят. Пресата го определя като “една от най-влиятелните личности на 21 век в Щатите”.
Притежава изключителен ораторски талант и способност да мотивира хората. Говорил пред огромни аудитории по молба на четирима различни американски президенти и пред ръководния състав на най-големите американски корпорации.
Води обикновен живот в Ориндж Бийч, Алабама със съпругата си, Поли, и двамата им синове. Разтоварва се като лови риба.

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook