Изкуството да бъдем Здрави

„Безусловната любов е най-мощният имуностимулатор. Любовта лекува. Нещо повече: тя ни пази от всякакви зарази. Вярно е, че любовта лекува, но идеята е да обичаме заради приятното усещане, а не защото това ще ни помогне да живеем вечно. Любовта е целта, а не средството. Тя осмисля живота, независимо колко дълго продължава той. Любовта и истинската духовност увеличават не само времето ни на тази земя, но и щастието ни.” – Д-р Бърни Сийгъл

Ако искате да сте ЗДРАВИ …
…Изказвайте чувствата си.

Емоции и чувства които са прикрити, подтиснати, завършват в болести като: гастрит, язва, лумбални и гръбначни болки. С времето, потискането на чувствата поражда рак. Тогава отиваме при специалист, за да споделим нашите интимности, нашите „тайни”, нашите грешки! Диалогът, говорът, думата, са силен лек и отлична терапия!

Ако искате да сте ЗДРАВИ …
…Взимайте решения.
Нерешителният човек остава в съмнение, в тревога, в терзание. Нерешителността акумулира проблеми, тревоги и агресии. Човешката история е изградена от решения. Да вземете решение е точно да знаете да отречете, да знаете да изгубите предимства и ценности, за да спечелите други. Нерешителните хора са жертва на стомашни проблеми, нервни болки и проблеми на кожата.

Ако искате да сте ЗДРАВИ …
…Намирайте решения.

Негативните хора не намират решения и увеличават проблемите. Те предпочитат оплакването, клюките, песимизма. По-добре е да се запали клечка отколкото да се съжалява за мрака. Пчелата е малка, но произвежда едно от най-сладките неща, които съществуват. Ние сме това, което мислим. Негативната мисъл създава негативна енергия, която е трансформирана в болест.

zdrave-1

Ако искате да сте ЗДРАВИ …
…Не Живейте според външния вид.

Който крие реалността, се преструва, позира и винаги иска да създава представа, че е добре. Иска да бъде виждан като перфектен, безгрижен и т.н., но акумулира тонове тежест. Бронзова статуя с крака от глина. Няма нищо по-лошо за здравето, от това да се живее според  външния вид и фасади. Това са много лъскави хора, но с малки корени. Тяхната съдба е аптеката, болницата и болката.

Ако искате да сте ЗДРАВИ …
…Приемайте.

Отказът да се приеме и липсата на самоувереност ни карат да се отчуждаваме. Да бъдем едно със себе си е основата на здравословния живот. Тези, които не приемат това, стават завистливи, ревниви, имитатори, свръх състезателни, деструктивни. Бъдете приемани, приемете, че сте приемани, приемайте критиките. Това е мъдрост, здрав разум и терапия.

Ако искате да сте ЗДРАВИ …
…Вярвайте.

Този, който не се доверява, не комуникира, не е отворен, не е свързан, не създава дълбоки и стабилни връзки, не знае как да създаде истинско приятелство.  Без доверие, няма взаимоотношение. Недоверяването е липса на вяра във вас и в самата вяра.

Ако искате да сте ЗДРАВИ …
…Не Живейте Живота Тъжни.

Добрият хумор. Смехът. Почивката. Щастието. Те възстановяват здравето и носят дълъг живот. Щастливият човек има дарбата да подобрява средата, където и да живее. “Добрият хумор ни спасява от ръцете на доктора“. Щастието е здраве и терапия.

От д-р Драузио Варела – бразилски лекар, преподавател, учен и автор на бестселъри. Той е продуцент и водещ на телевизионно шоу за медицина и здраве.

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook