Магията на 12.12.12

Автор: Марияна Стракова

Който разбира смисъла на числата от 1 до 10, той е разбрал смисъла на живота.
Числата и геометрическите фигури представляват азбуката на Божествения свят.
Човек е една математическа формула, той е направен от числа.
Като количествени величини числата имат свое силово поле.
Числата крият велики тайни. Те, заедно с музиката, са езикът на природата. Те са в основата на мирозданието. Макар и да изглеждат отвлечени величини, подобно на буквите, те притежават специфични вибрации, когато се изразяват геометрично. Като че ли по този начин те се материализират.“ –  Петър Дънов

Магически числа има навсякъде около нас. Дванадесет години се радваме на „щастливо“ съвпадение на числата, които ни дават комбинация от дни, месеци и години. Началото е на 1 януари 2001 г., и завършва  на 12 декември 2012. Страхове обзеха хората, че на 06.06.06  ще се роди Антихристът, големите надежди бяха поставени пред човечеството на 07.07.07,  но на 09.09.09 се очакваше  някакъв невероятен късмет и промени към по-добро, а 10.10.10 е смятан за най-щастливият ден. Денят на Чудото 11.11.11 ни подготви за Съдбата – последната „красива“ дата от поредицата с еднакви цифри – 12.12.12.

Какво се крие зад числото 12?

Числото 12 е  фундаментално число от градивната математика и геометрия във Вселената.
12 са месеците в годината
12 часа е половин денонощие
12 зодиакални знака
12 нишки са ДНК
12 са eнeргийните центрове в телата ни – чакри
12 са апостолите, ученици на Христос, разпространяващи Божието слово и
12 са техните жени – буквално изтрити от всички текстове, за да подтиснат, оковат и задушат женската енергия и съзидателната й сила, когато е преплетена в единно цяло с мъжката
12 са псалмите, които се пеят в нощта
12 дни и 12 нощи е била християнската Коледа в далечни времена
12 са били израелските племена
12 врати в Откровението на Йоана
12 ангели в Светия град Йерусалим
12 са Олимпийските богове – от Афродита до Зевс,
12 имама, следващи Мохамед  имат мюсюлманите
Будистите разделят реалността на 12 части, разделят живота на 12 етапа, които взети заедно образуват колелото на жизнения цикъл, впримчвайки целия живот в самсара – циклична форма на съществуване, от която е много трудно да се излезе.

121212

Числото 12 е много силно заложено в целия ни живот, в цялото Сътворение.  Цялото ни битие е изтъкано от присъствието на това число.
Дванадесетични са повтарящите се цикли, когато се отварят решаващите прозорци във времето, когато се случват събития от планетарен и вселенски мащаб, 12 е числото обозначаващо всяка съществена еволюционна стъпка. 12 е числото на идеалната дузина и означава затворен кръг, завършен цикъл. Всички гeомeтрични форми сe съдържат в кръга, а кръга e ключа към спиралата – безкрайното разширение и израстване. Цветето на живота – символизиращо сътворението е съставено от преплетени кръгове. В тази единствена рисунка се съдържа всеки възможен аспект на живота. Тя обхваща всяка възможна математическа формула, всеки закон на физиката, всяка музикална хармония, всяка биологична форма на живот – включително телата ни. Тя съдържа всеки атом, всяко измерение, абсолютно всичко, което съществува във вълновите вселени
Числото 12 изразява цялата Вселена. Когато Питагор обозначил Бог с числото 1, а материята с 2, така той изразил Вселената с числото 12 като резултат от съединението им. Питагор изразява не само Вселената извън нас с 12, но и Вселената вътре в самите нас.

Числото 12 е уникално, интересно и много полезно. Уникалната полза от числото 12 е била призната от математици, учени, мета-физици, и обществото като цяло от началото на писаната човешка история.
Полезността на числото 12 произтича от неговата делимост. Има относително малко на брой малки номера, които могат да бъдат равномерно разпределени в толкова много подгрупи. Числото 12 може да бъде разделено по равно в половини, трети, четвърти, шести и дванайсети.

От гледна точка на нумерологията към анализа може да се подходи двуяко. Ако запишем датата 12.12.12 като сбор на отделните цифри (1+2+1+2+1+2) ще се получи 9. Според учението на окултиста от 16-и век Хенрих Корнелиус това число е символ на успеха и богатството.
Числото 9 е символът на всеобщия успех, най-голямото от всички елементарни числа, представлява пълното съвършенство. Девятката обхваща всичко, тъй като съдържа в себе си всички цифри от 1 до 9. Това е числото на посвещаването в тайнството, пътят от смъртта към прераждането, тъй като символизира пълния кръг .
„Девет е число на човечеството, на разумността. То е образ на по-съвършени от нас същества. Това число е главата на човека с неговите възможности. В числото девет са съединени земния, духовния и божествения живот.
Да бъде светлина във вашите умове, мирът Божий да царува във вашите сърца и Духът на Бога да се всели във вашите души – това е целта на деветото число.”, според Петър Дънов.
По правило,   обаче, се сумират всички цифри: 1+2+1+2+2+0+1+2 и  тогава се получава свещеното число 11.  Нумеролозите го наричат „Великото число“, защото  е  едно от сакралните числа и се свързва с трансформация и духовно развитие, това е числото на промените и огромните енергии.

Какво можем да очакваме от този ден – 12 декември 2012?
„Числото дванадесет е завършване на еволюцията.
Числото 12 е идеал на човешката душа за един разумен, мъдър живот.
Резултат на човешкия свят. Израз на разумността. Число, което спасява. То играе важна роля.”, пише Дънов.

12121

Приемете 12.12.12 като добро позитивно  послание от далечното ни минало за всички нас, нещо прекрасно, което ще преобрази света.
Спрете и се замислете! Където и да сте, който и да сте, отделете малко време днес – на 12 декември 2012 г. –  в 12:12, за да осъзнаем връзката си помежду ни и живата система, в която вибрираме,  наречена планетата Земя.  Нека заедно да споделим едно сърце и да почувстваме една мечта за щастие, любов и светлина.

Днешният ден е отново една възможност да изразите себе си по нов начин, това е прекрасен ден, в който да се разделите с нещо, за да продължите напред по нов начин, с чисти усещания и ново вдъхновение. Уникална възможност да се освободите и отърсите тялото  и съзнанието си от злоба, завист, ярост, недоволство, гняв.
Концентрирайте мислите си и потърсете в себе си уникалните си качества, почувствайте потенциала, който носите, за да чувствате, градите, отдавате любов, разбиране, състрадание, подкрепа.  Открийте в себе си нови таланти и интуитивни способности, чрез които да погледнете на света и живота си с чисти и искрящи очи.
Извикайте в сърцето си вярата и силната убеденост, че магьосникът сте вие, вълшебната пръчица е във вашите ръце и златният прашец е във вашите мисли. Невъзможно е животът ви да се преобрази, промени и изпълни с всички онези неща, които искате, ако не вярвате и не направите усилия за това чрез позитивни мисли, нагласа, емоции и действия.

Нека се обединим всички заедно, за да простим и се освободим от всичко, което не служи за доброто на планетата и нас. Това е най-мощната възможност наистина да излекуваме себе си и нашата майка – планетата Земя с най-висшата помощ от небесните сфери на любовта.
Нека не заравяме връзката, която имаме помежду си. Представете си как всички заедно свързани обгръщаме цялата планета и нека  изпратим от сърцата си цялата любов, прошка, благодарност и светлина към сърцето на земята – нашият най-прекрасен дом. Обединената и синхронизирана енергия от всички нас формира мощен вихър светлина. Тази енергия може да изчисти, озарява, стимулира и да активира всеки един от нас, според нашето намерение и енергия.

В нощта на 12-и срещу 13-и е хубаво да си пожелаем нещо. Шансовете за това желанието ни да се сбъдне са много високи. Добре е да запалим три неголеми свещи, да ги поставим в редица и просто да си представим, че сме здрави и богати. Трябва да се съсредоточим върху тези мисли докато свещите горят. Така се активира механизмът за реализация на желанието.

Най-красивата и съвсем последна подобна дата в сегашния век се очаква да е 20 декември 2012 г. (20.12 2012), а докато очакваме следващото щастливо съвпадение на числа на 1 януари 3001 г., не ни остава нищо друго освен да превърнем всеки един ден от живота си в светло, чисто, красиво и интересно пътешествие към нас самите, към хората и към света, който ни заобикаля.

Да бъде мир, хармония и светлина за всички!

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook