Великден – духовният катарзис на пролетта

„Великден е празник, който ни дава послание и ни стимулира да израстваме духовно. Това е време, в което се чувстваме мотивирани да изхвърлим от себе си негативните емоции, страхове и очаквания, които таим в себе си, и да се заредим с енергията на възраждащата се пролет.“  Това заяви в ефира на Дарик радио, йога преподавателят, автор и създател на сайта „Промени живота си“, директор на Пловдивски Културен Институт, Марияна Стракова.

Тя отбеляза, че сегашният период притежава силна енергетика, която по естествен начин ни кара да търсим отговори на вечните въпроси за смисъла на живота: „Кой съм аз?“,  „Защо съм тук?“, „Как живея?“, „Как се чувствам?“, „В какво вярвам?“.

„Това е време, в което се обръщаме към себе си, търсим смисъла на живота, осмисляме отговорността, която носим към другите и получаваме знаци, че винаги доброто е в състояние да победи злото, че любовта и вярата са изцеляващата сила.“, каза още Марияна.

Тя бе категорична, че предстоящите празници ни провокират да проявим смирение, прошка, доброта, надежда, което е силата на божествения дух.
„Празниците са форма на напомняне какво е добре да мислим, говорим и правим през цялата година и именно затова е важно да развиваме осъзнаването си от това напомняне“, обясни йога преподавателят.

За финал Марияна Стракова отправи и пожелание към слушателите на Дарик Радио:

Нека светлината на тези празници изпълват
мислите, сърцата и животът ни с много нежност и разбирателство,
доброта, радост и с повече любов.
Добри мисли имайте – добри думи израчайте! Велики дела вършете – велики бъдете!“

Целият разговор можете да чуете на: https://dariknews.bg/

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook